KAPKAUPUNKI

Näköala Pöytävuorelta Robbenin saarelle. Etelä-Afrikan nykyinen presidentti Nelson Mandela oli 18 vuotta ahtaassa vankityrmässä Robbenin saarella. Sitten hänet siirrettiin kahdeksi vuodeksi Pollsmoorin vankilaan, ja vihdoin koitti vapaus. Pari vuotta sitten valkoinen rotuerottelujärjestelmä lakkautettiin ja maassa pidettiin vapaat vaalit. Niiden tuloksena presidentiksi nousi Nelson Mandela. Nykyään Robbenin saari on suosittu matkailunähtävyys.

Karismaattinen Nelson Mandela on saanut jakamattoman suosion kotimaassaan sekä valkoisten että mustien keskuudessa. Häntä arvostetaan korkealle myös ulkomailla. Mandela ajaa sovinnon politiikkaa. Etelä-Afrikka onkin nopeasti päässyt pois erityksistä. Turismi kasvaa nopeasti, vienti on päässyt vapaasti laajenemaan.

Video: Pöytävuori (Table Mountain)

Yli miljoonan asukkaan Kapkaupunki sijaitsee Pöytävuoren juurella. Hissiin on aina tungosta.
Vasemmalla erinomainen ja edullinen ruokaravintola Hildebrand. Todella herkullinen strutsipihvi kermaisen sienikastikkeen kera maksaa Suomen rahassa vain 35 mk. Laadukkaat punaviinit ovat samassa hintaluokassa. Hildegrand sijaitsee satamassa Waterfrontilla. Se on kapkaupunkilaisten suosittu viikonlopun huvittelukohde kymmenine ravintoloineen ja myymälöineen.

Kapkaupunki on merkittävä satamakaupunki. Afrikan kärjen ohi kiertävät laivat pysähtyvät usien täydennykselle Kapkaupunkiin. Oikealla Michael Coustaeun legendaarinen sukellustukialus Alcyon. Sen erikoisuutena ovat tietokoneohjatut metallipurjeet.


Paluu
juhani.kaukoranta@gmail.com