Matkapäiväkirjat

Teneriffa 24.11.-8.12.2016

Torstai 24.11. Oulu-Teneriffa

Norwegian lentää Oulusta suoraan Teneriffalle hyvin edullisesti. Meidän menopaluulennot maksoivat kahdelta yhteensä 468 €. Bussi numero 8 menee meidän lähellä olevalta pysäkiltä Oulunsalon lentokentälle. Olimme varanneet aikaa kentälle yli tunnin. Lento lähtisi klo 17:35 eli ihan ihmisten aikaan ja olisi perillä sikäläistä aikaa 22:20. Aikaeroa on kaksi tuntia. Olimme katsoneet, että ehtisimme hyvässä lykyssä Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta lähtevään bussi 343:een, joka veisi meidät saaren pohjoisosassa sijaitsevaan Puerto de la Cruziin noin tunnissa. Jännitysmomenttia lisäsi se, että lento lähti Oulusta tunnin myöhässä. Onneksi kone sai lennossa kiinni eikä bussi ollut ehtinyt lähteä. Jouduimme jopa odottelemaan 10 minuuttia laiturilla 30.Lentokentällä bussi 343 odotellessa
Kovin oli hiljainen liikenne

Yleensä Puerto de la Cruziin matkaavat ottavat joko taksin tai sitten matkanjärjestäjä huolehtii kuljetuksen. Meidän bussimatka maksoi vain 27,90 € kahdelta.  Bussiin nousi vain kourallinen matkustajia. Koska meillä ei ollut matkalaukkuja, pääsin ensimmäisenä sisälle etsimään mukavaa penkkiä. Melko mukava löytyikin, sillä penkillä oli paksu nippu 50 € seteleitä. Menin viemään nippua kuskille, muttei hän ymmärtänyt englantiani. Penkillä olevasta lipukkeesta näimme, että rahojen omistaja oli tullut kentälle  Los Cristianoksesta. Oli siis jo varmaan lentoterminaalissa. Joku puhelinnumerokin ja nimi oli paperilapussa. Oli vielä Brysselin lennon kanta. Puolessa välissä kuski ilmeisesti hoksasi, että olin löytänyt rahat bussista enkä ollutkaan yrittänyt häntä lahjoa.  Nyt rahat hänelle kelpasivat. Olin ehtinyt laskea, että rahaa oli yli tuhat euroa. Kuski puhui jotain officesta. Uskon kyllä, että rahat eivät enää löytäneet omistajaa ja varmaan oli kysymyksessä likainen raha. Kukapa sellaista rahamyttyä kantelisi paljaaltaan taskussa.

Oli pimeää, mutta ikkunasta näimme, että tie meni väliin hyvinkin korkealla. Tie oli hyvä. Söimme Oulussa tekemämme eväät, sillä tuskin enää mistään saisimme ruokaa siihen aikaan. Matkaa kentältä Puerto de la Cruzin bussiasemalle meni tunti ja 5 minuuttia. Kaupunki oli lähes tyhjä, kun talsimme hotelliamme kohti.  Vain muutamasta ravintolasta kuului musiikkia. Matkaa oli vajaa kilometri, mutta sinne oli helppo osata. Olimme varanneet Apartementos RF Bambi Adults Only, mikä oli keskustassa ja hinnaltaan huokea. Se maksoi kahdelta viikolta 656 €.  Huone oli isohko ja hintaansa nähden oikein hyvä. Oli siisti ja minikeittiössä oli tarpeellinen määrä astioita. Huone siivottiin joka päivä. Kylpyhuonekin oli  hyvä. Parveke ei ollut merelle tai oli kyllä sinne päin, mutta edessä oli rakennuksia. Vasta viimeisenä päivänä huomattiin, että kattotasanteella oli lepotuoleja ja sieltä näkyi koko kaupunki ja meri. Panimme hetikohta nukkumaan.

Perjantai 25.11.

Aamulla menimme alakertaan syömään aamiaista. Se ei kuulunut hintaan, mutta koska meillä ei vielä ollut mitään ruokaa, niin valmis aamiainen houkutteli. Se maksoi vain 6 €. Se oli hyvä ja sitä voisi kokeilla toistekin, mutta meistä on mukava laittaa itse aamiainen ja nauttia se huoneessa. Yleensä aamumme meni niin, että menin suihkuun ja sitten hotellin uima-altaalle. Jussi taikoi sillä välin aamiaisen.Parvekkeelta näkyi hauska talo
Ranta on kivikkoinen

Aamiaishuoneessa muutkin olivat suomalaisia ja siihen saikin tottua, että suomen kieltä kuuli kaikkialla kaupungissa.  Oli minun nimipäivä. Ainoa, jolta sain onnittelut, oli 104,5 vuotias ystäväni Salme Oulusta. Hänellä muisti pelaa.
Lago Martianez-suolavesialtaat
Paseo de San Telmo -rantapromenadi


Teide -tulivuori taustalla
Ensi töiksi  hellehattu kaupasta

Lähdimme katsastamaan meren rantaa. Kävi heti selväksi, ettei siinä voi uida. Se oli kivikkoinen ja isot tyrskyt löivät rantakiviin. Mutta ihan lähellä oli laaja Lago Martianez-vesipuisto, jonka altaissa (5 kpl) voi uida suolaisessa merivedessä. Suurin allas on oikeastaan järvi. Sisäänpääsy oli 5,50 €. Ei paha hinta, kun siihen sisältyi aurinkotuoli ja siihen patja. Sellaisen hinnan joutuu maksamaan yleisilläkin rannoilla. Aurinkovarjon olisi saanut 2,50 eurolla. Allasalue on talvisaikaan auki vain klo 17 asti, mutta kesällä tunnin pitempään. Emme kuitenkaan menneet vielä alueelle vaan jatkoimme kaupunkiin tutustumista. Kävelimme altaiden ohi mustalle hiekkarannalle -  Playa Martianez -lahdelle. Siellä oli mukava terassiravintola Coronela, jossa oli ilmainen netti. Istuimme ja virkistimme itseämme melko pitkään. Musta hiekka ei näyttänyt houkuttelevalta, mutta kyllä siinä ihmisiä makoili. Oli myös surffareita ja jokunen uimarikin.
Mukava sää
Playa Martianezin musta hiekkaranta


Rehevä avenue
Tästä eteenpäin jyrkkä rinne, jossa paljon hotelleja

Netistä katsoimme, että supermarketteja on lähistöllä useitakin. Siispä ruokaostoksille. Teimme ensin ostokset Mercadonassa, mutta sitten löysimme aivan oman Bambi-hotellimme kulman takaa hyvin varustetun supermarketin Hiper Dinon. Muina kertoina asioimme siinä. Kassillinen ruokaa maksoi todella vähän. Vaikka oli Black Friday, mikä merkitsi suuriakin alennuksia, niin emme juurikaan astuneet vaatekauppoihin.

Käytiin katsastamassa kaupungin isoja rantoja Playa del Castillo ja Playa Jardin. Niissä oli uiminen kielletty, eikä kyllä mitenkään ollut houkuttelevan näköistä. Yksi mies kyllä näkyi kylpevän meressä. Samalla matkalla pimenevässä illassa pitkin rantaa kulkien ihailimme merta, joka näytti voimansa puskien rantakallioihin. Linnan vieressä oli alue, jonne ihmiset olivat pinonneet kiviä päällekkäin.

Samalla koneella olivat lentäneet viikoksi Jussin tuttu pariskunta Kimmo ja Marita. Kimmo soitti ja kutsui meidät kanssaan jazz-konserttiin. Olin  ensin kahden vaiheilla, että täälläkö jazzia kuuntelemaan. Konsertti osoittautui yllättävän hyväksi. Tykkäsin varsinkin pianoa soittavasta japanilaisesta naisesta, joka lauloi oktaaveja laidasta laitaan.

Menimme neljästään jatkoille syömään tapaksia. Juttu lensi ja taisi siinä samalla hieman viiniäkin tultua maistelluksi. Nukkumaan mentiin vasta aamuyöllä.

Lauantai 26.11.

Tämä päivä olikin sitten matkamme ainoa päivä, jolloin satoi. Vettä tuli taivaalta iltapäivään asti. Olimme osanneet odottaa sateita, sillä tähän vuodenaikaan se oli täällä hyvinkin mahdollista. Edellinen ilta verotti ja olikin sopivaa ottaa nokosia päivällä. Illalla käytiin rantakävelyllä. Nyt meri velloi tosissaan. Etsittiin  minulle sopivia töppösiä. Vaikka hotellihuone oli sopivan lämmin, niin kivilattia oli kylmä. Pitää vastedes muistaa ottaa villasukat mukaan. Ostettiin 8 euron mukavat tossut. Vanhempi myyjäpariskunta oli ylenpalttisen ystävällinen.Iso kauppa, mutta tästä ei tullut meidän kauppaa
Ei nämäkään kaupat houkutelleet


Taitava seinämaalaus
Playa del Castillo
,


Playa del Castillon viereinen kivitemppeli
Jazz-konsertissa


Kaunis seinäpyhättö
Tyylikäs parveke

Hotellin hintaa ei sisältynyt Wifi, mutta saimme kummallekin kahdeksi viikoksi yhteensä 15 € maksavan nettiyhteyden, joka toimi tosin vain ala-aulassa. Aula oli mukava oleskelupaikka ja paljon siellä viihdyttiinkin.

Sunnuntai 27.11.

Aurinko paistoi ihanasti heti aamusta. Kimmo soitti ja houkutteli meidät klo 12 matineaan samaan paikkaan kuin edellisenä iltana. Saman japanilaisen naisen piti esiintyä, mutta hän olikin sairastunut. Oli tämäkin konsertti hieno. Pianoa soitti nytkin japanilainen nainen ja venäläinen nainen viulua. Mies soitti kontrabassoa. Tämä oli klassisempaa musiikkia. Nämä Puerto de la Cruzin konsertit olivat hyvätasoisia ja maksoivatkin vain 10 €. Konsertin jälkeen käytiin baarissa syömässä keitto ja juotiin kahvit.

Kimmon ja Maritan hotelli oli yläkaupungissa, joten he kulkivat aina taksilla hotellin ja alakaupungin väliä. Maksoi kuulema vain 3 € suuntaansa. Illalla lähdimme katsastamaan Soilen ja Joukon hotellia. He olivat tulossa tiistaina. Olimme katsoneet reitin kartalta jo Suomessa. Matka-aika oli 20 minuuttia ja nousu oli aika rankka, sillä heidänkin hotelli oli yläkaupungissa. Reitti oli kyllä kaunis, sillä se oli osittain kävelykujaa.Näköispatsas :)
Todella vanha talo


Tämä kadunosa tuli tutuksi. Vei Bambista keskusaukioille.
Kahden tähden hotelliksi mainioTilaa oli ateriointiinkin
Avenida Familia de Betancourt y Molina, ent. Avenida Generalisimo


Martianez-ranta
Ylhäällä hotelleja

Maanantai 28.11.

Oli niin kaunis aamu, että katoimme aamiaisen parvekkeelle. Olin siihen mennessä uinut vain hotellimme uima-altaalla, jossa taisin olla ainoa uimari koko aikana. Vesihän oli 21- asteista eli monelle liian kylmää. Minulle se oli ihanteellista. Nyt kuitenkin lähdimme suolavesialtaille. Sinne ei saanut viedä mukanaan evästä. Alueella oli muutama baari. Syötiin hyvät pizzat. Altaista isoin oli ihana. Tunne oli kuin olisin uinut tyynessä meressä. Vesipuisto
Lago Martianezin suurin allas


Lago Martianez
Altaisiin oli helppo mennä


Kaupungin puisto
Orkideapuisto


Kauniita kukkia
Kuten myös

Olimme eilisessä rinteelle nousussa huomanneet orkideapuiston. Sinne ei ollut meiltä kuin 5 minuutin nousu. Puisto ei ollut kovin iso, mutta sitäkin romanttisempi. Sisäänpääsymaksu oli 4,75 €.

Puisto huvila Sitio Litre on rakennettu vuonna 1730 aluksi luostariksi. Monet kuuluisuudet ovat viettäneet huvilassa omistajan vieraana. Kuuluisin on Marianne North, jonka taideteokset ovat näytteillä Lontoon kuninkaallisessa puutarhassa. Muita kuuluisia vierailija on Tanganjika-järven löytäjä Sir Richard Burton, tutkimusmatkailija ja kasvitieteilijä Alexander Humboldt, ja minulle kaikkein tunnetuin kirjailija Agatha Christie, joka vietti tyttärensä kanssa lomaa huvilalla. Yhdessä romaanissaan  sijoituspaikkana on juuri tämä puutarha. Kirjan nimi on The Mysterious Mr. Quin.Agatha Christie-nurkkaus
Vehreä käytäväSymbioosi
Lohikäärmepuu, 600 v
Araukaria


Orkideoita

Meillä oli treffit Kimmon ja Maritan kanssa tarkoituksena mennä yhdessä syömään hyvin. Kerroin puhelimessa, jotta tulisivat taksilla  Generalisimo- kadun ja meidän kadun Enrique risteykseen. Pitikin olla tuuria, sillä nykyisessä kartassa tuota Generalisimoa ei enää ole, jos ei itse Castroakaan. Oli kuollut kaksi päivää sitten, mutta ei nyt sentään ole ehditty kadun nimeä muuttaa. Minulla vain sattui olemaan kännykässä vanha kartta. Sovittiin, että tulevatkin suoraan hotellillemme.

Menimme ensin drinkille Hotel Monopoliin ihan sen vuoksi, että sen baari ja aula olivat kauniita. Kun joimme drinkkiämme aulan sohvalla istuen, tuli tarjoilija  kantaen täysiä sangrialaseja tarjottimella. Kun hän tuputti meille juomaa, niin totta kai me sitten otimme kukin lasit sangriaa. Emme olleet kyllä tilanneet ja yritin solkata jotain maksamisesta. Kun tarjoilija tuli tarjoamaan lisää juomaa, niin emme enää tohtineet ottaa ja lähdimme pois. Olikohan tulossa joku tilaisuus vai mistä tuo anteliaisuus johtui. 

Menimme  syömään miellyttävään Regulo-ravintolaan. Se oli selvästi tasokas paikka. Huoneita oli useita ja näin joulun alla ne oli kauniisti koristeltu. Kimmo viinin asiantuntijana ja Marita paistinkääntäjänä olivat meille oiva apu tilausta tehdessämme. Tilasin merianturaa. Mentiin vielä rantaan drinkille ja myöhäänhän se ilta taas vierähti, mutta mukavassa seurassa.

Hotellimme nurkan takana markettimme edessä oli taksiasema, josta yläkaupungissa asuvat tuttavamme pääsivät jatkamaan omaan hotelliinsa.Konserttiin menossa Marita ja Kimmo hotel Monopolin aulassa

Tiistai 29.11.

Soile ja Jouko, jotka olivat meidät tälle matkalle houkutelleet tulisivat tänä iltana, mutta niin myöhään, että tapaisimme vasta seuraavana päivänä. Tavattiin Kimmo ja Marita Plaza de la Iglesialla. Aiemmin oltiin tehty treffit Plaza del Chargolle, mutta nyt oli joku juhla ja se aukio oli suljettu. Juhlan kunniaksi lapset vetivät perässään tyhjiä peltipurkkeja. Kun aluksi näin äidin ja kaksi sievästi puettua pikkutytärtään kolisuttelevan parvekkeemme alla, niin paheksuin melua. Mutta kun sitten hoksasin, että olikin kysymyksessä joku pyhän Andreaksen tms. juhla ja että lapset olivat innoissaan, en enää paheksunut, mutta mielelläni vaihdoin hiljaisempiin maisemiin.Regulossa syötiin Ja Herreriassa syötiin


Joulutähtiä kauniisti aseteltuina
Vaaleanpunaisetkin ovat joulutähtiä

Käytiin katsomassa ravintola Herrerian paikka, koska Soilelle sitä oli suositeltu ja sinne voisimme mennä keskiviikkona Soilen syntymäpäiväillalliselle. Olimme päivällä löytäneet pankkiautomaatit ja nostaneet rahaa. Huomattiin mukava tapas-paikka Rose Negra. Oli maukkaampaa kuin aiemmissa paikoissa. Nyt kuitenkin jatkettiin iltaa vesilinjalla vaihteeksi.

Keskiviikko 30.11.Joulutähtiä oli varmaan tuhansia
Hauska katutaiteilija

Vietettiin keskipäivä suolavesialtailla. Marita ja Kimmokin tulivat altaille. Oli kuuma ja oli tuon tuostakin pulahdettava veteen. Onneksi minulla oli kaksi uimapukua, joita saattoi vaihdella.  Toinen päällä ja toinen kuivumassa. Maritan kanssa käytiin kahvilla. Hyvästeltiin mukavat seuralaiset, sillä heidän lentonsa lähtisi torstaiaamuna.

Oli sovittu, että Soile ja Jouko tulevat Bambiin klo 14. Käytiin huoneessamme kahvilla ja sitten menimme tapasia nauttimaan jo tutuksi tulleeseen Rose Negraan. Soile ja Jouko lähtivät vielä lepäämään hotelliinsa, samoin me. Sitä ennen oli varattu Herreriasta pöytä neljälle klo 19:30.

Herreriassa saattoi tilata suomeksi. Omistaja taisi olla suomalainen. Epäonnekseni tilasin ribsejä. Ne uivat kastikkeessa, joten niitä oli todella hankala syödä. Hyvää kyllä oli ja varsinkin jälkiruoka jotain rahkan tapaista oli tosi hyvää. Myös Marita ja Kimmo tulivat, vaikka heillä oli aamulla aikainen nousu kotiinlähdön vuoksi. Hyvästeltiin uudelleen mukavat seuralaiset.

Torstai 1.12.

Aamu alkoi puolipilvisenä, mutta kun pääsimme altaille, oli jo aurinkoista. Varmaan Teide-vuorella oli jotain tekemistä sään kanssa, sillä vaikka näytti, että taivas on pilvessä, niin yhtäkkiä taivas oli taas kirkas.Kirkas taivas ja syvänsininen meri
Allasaluetta


Pariisilaiskahvila rantakadulla
Joskus täytyy herkutella

Perjantai 2.12.

Lähdimme Orotavalle taksilla klo 12. Maksoi meiltä neljältä vain 10,80 €. Näin mekin pääsimme nousemaan vuoren rinteelle, josta oli laajat näkymät alas Puerto de la Cruziin ja merelle. Kaupunki oli turistien suosima. Pääkadulla oli jopa ruuhkaa. Oli useita tasanteita, joilta sai kauniita kuvia alas laaksoon. Soile tiesi, että kaupungissa pitäisi olla joulun alla seimi ja niinhän me päädyimmekin Plaza del Ayuntamientolle. Koko aukio oli raamattuaiheinen.Orotavan kaunis rakennus
Teide taustalla


Herkuttelimme pikku kahvilassa. Nautimme tapakset hieman kolkossa baarissa, vaikka itse kaupunki oli viehättävä kapeine katuineen.
Orotavassa
Orotavassa Orotavassa


Orotavassa
Orotavassa, Plaza del Ayuntamiento


Orotava, Plaza del Ayuntamiento
Plaza del Ayuntamiento, Seimi


Orotavassa
Orotavassa

Palattiin uutta kokemusta hakien paikallisella bussilla. Jouduttiin kävelemään hieman bussiasemalla ja odottelemaan bussia. Meillä nyt ei tietysti ollut mihinkään kiirettä, joten mikäpäs oli odotellessa. Bussilla 345 sitten laskeuduttiin Puerto de la Cruzin linja-autoasemalle. Matka maksoi hengeltä vain 1,45 €. Kävelimme asemalta kauppaan ja teimme ruokaa. Väsytti niin, ettei illalla lähdetty kaupungille.
Orotavassa
Orotavassa
OrotavassaOrotavassa
Vielä Orotavassa
Kirkkokonsertti, Puerto de la Cruz

Lauantai 3.12.

Soile ja Jouko olivat puutarhakierroksella. Me suunnistimme altaille. Oli kaunis sää ja siksi olikin kummallista, että vesipuisto oli suljettu huonon sään vuoksi. Taisivat vain haluta pitää vapaapäivän. Menimme altaiden takana olevalle Martianez-lahdelle. Näytti siltä, että voisin uida, mutta juuri sinä päivänä olin jättänyt uimatossut hotellille. Laitoin Jussin uimakengät jalkaan ja lompsin veteen. Kohta kengät täyttyivät pikkukivistä ja vaivoin raahauduin vedestä pois. Istuttiin jonkun aikaa katsellen aaltoja, mutta sitten päätimme lähteä hotellimme altaalle. Aurinko paistoi mukavasti, lueskelimme ja uimme tai siis minä uin. Jussi ei pidä altaista.

Illalla menimme yhdessä jouluiseen kirkkokonserttiin. Koko kaupunki oli koristeltu joulutähdin. Niitä oli varmaan tuhansia. Olin ostanut huoneeseemmekin ison joulutähden. Maksoi alle 4 €. Kirkossa varsinkin lasten laulu soi kauniisti. Käytiin vielä nauttimassa tapakset ja juomassa viinilasilliset.

Sunnuntai 4.12.

Koska sää jatkui kauniina, menimme nyt paremmalla onnella suolavesialtaille. Syötiinkin siellä. Illalla tavan mukaan tapas ja viini. Tutustuttiin tivolialueelle. Oli vaikka minkälaista vempainta, joihin en suurin surminkaan olisi mennyt.Bambin ala-aula
Bambin allasalue

Jussi laittoi pään pensaaseen :)
Antaa maailman myrskyjen pauhata :)


Lago Martianezin taideteos
Suihkulähde toimi ajoittain

Maanantai 5.12.

Oli matkamme paras sää. Siksipä menimme taas altaille ja söimme siellä. Illalla istuskeltiin parvekkeella. Olimme huomanneet, että viereisessä huoneessa asusteli mies koiransa kanssa. Muiden koirien  haukuntaa kuului ulkoa useana iltana, mutta nyt kuulimme miehen menevän huoneeseen ja sieltä alkoi kuulua haukuntaa. Mies oli selvästi humalassa. Hän karjui koiralle ja koira vingahteli siihen malliin, että varmaan sitä lyötiin. Meno alkoi olla sellainen, että lähdin siitä sanomaan respaan. Nuori tyttö sanoi tuntevansa miehen. "Ehkä koira oli tehnyt jotain tuhmaa ja sehän on vain koira". Outoa asennetta nuorelta naiselta. Härkätaistelun maassa ei yksi koira kai merkitse mitään. Ehkä nainen kuitenkin soitti miehelle, sillä enää sieltä ei kuulunut ääniä.

Tiistai 6.12.

Oli Suomen 99. itsenäisyyspäivä. Koska saarella oli paljon suomalaisia, niin päivällä alkoi Europa Plazalla juhlallisuudet - veteraanikuoro ja muuta sellaista. Ehdimme juuri ja juuri kuulemaan Veteraanin iltahuudon. Lopuksi tarjottiin kuohuviinilasilliset. Veteraanikuoro Juhlatuulella

Menimme Bambiin katsomaan iPadista presidentin vastaanottoa ja sen jälkeen menimmekin klo 20 oman hotellin ravintolaan, jonne olimme tilanneet pöydän neljälle. Tämä ravintola oli hyvin rauhallinen verrattuna Herreriaan, jossa viereinen pöytäseurue oli pitänyt kauheaa mekkalaa. Ruokakin oli hyvää. Söin gulassia.

Jatkoilla olimme suomalaisessa Väinämöinen-baarissa. Sinne mahtui iloiseen seuraan. Osa pelasi biljardia.

Keskiviikko 7.12.

Ja kas kummaa, taas suunnistimme altaille. Olemme vesi-ihmisiä.

Koska oli viimeinen päivä, teimme inventaarion ruokatilanteestamme. Eväsleivät oli tehtävä jo aamuksi, sillä aamulla olisi kiire. Matkallekin piti muutama leipä tehdä. Osa ruokatavaroista valitettavasti oli jätettävä. Koska emme ehtisi bussilla lentokentälle, varasimme aamuksi taksin viereiseltä taksiasemalta. Hinta tulisi olemaan 100 €. Muuten halvassa matkabudjetissamme se oli ihan ok-hinta. Matkaakin oli sentään 95 km.

Torstai 8.12.

Kuski, jonka olimme varanneet, odotti hotellimme edessä klo 5 aamulla. Meillä ei ollut kiirettä ja sanoinkin sen kuskille. Koneemme lähtisi vasta klo 8. Olikin mukavaa, kun taksi kulki tasaista ja rauhallista vauhtia. Oli vähän liikennettä. Valitettavasti nytkin oli pimeää kuten tulomatkallamme, emmekä nähneet maisemia. Norwegianin kone lähti 10 minuuttia etuajassa ja oli Oulussa melkein tunnin etuajassa. Heti kohta tuli bussimme nro 8. Jäimme pysäkillämme pois ja kävimme kaupassa ostamassa syötävää.

Olimme tyytyväisiä, että olimme lähteneet Teneriffalle, vaikka olimme melko vasta tulleet Balkanin matkaltamme. Olin jopa aiemmin vannonut, etten koskaan lähtisi enää Kanarialle. Aiemmalla matkalla Playa del Inglésissä olin tympääntynyt, että oli niin paljon suomalaisia ja että ravintoloita mainostettiin suomalaisilla lihapullilla. Tosin olin silloin yksin matkalla, sairastuinkin ja nythän meillä oli mukavaa seuraa toisistamme ja ystävistämme. Nyt ei haitannut muiden  suomalaisten ja  eläkeläisten määrä. Jussille matka oli ensimmäinen Kanarialle. Puerto de la Cruz on oikea kaupunki, se on rehevä kasvillisuudeltaan ja ilmasto on miellyttävä.

Teksti: Kaarina Kaukoranta 

Kuvat: Juhani Kaukoranta ja Kaarina Kaukoranta

Matkapäiväkirjat